Waar vind je top fonts voor je blog?

waar vind je top fonts

Waar vind je top fonts voor je blog?

geschreven door Rachella in de categorie Layout en design

Een succesvolle blogger weet dat het niet verstandig is om continue fonts te wijzigen. Het beste is om je font zo simpel mogelijk te houden, zodat het voor iedereen goed leesbaar is. Het is namelijk belangrijk om te onthouden dat niet iedere computer alle fonts van de wereld heeft opgeslagen. Hierdoor kan het zijn dat je lezers iets anders zien dan jij of een foutmelding krijgen. Dit kan ervoor zorgen dat bezoekers weg gaan van je website. Met andere woorden: als je op zoek gaat naar een geschikt font let dan goed op de mogelijkheden daarvan. Maar goed, waar kan je fonts voor je blog of website vinden?


Ben jij het lettertype van je blog beu? Of wil jij je onderscheiden met een uniek lettertype? In het blogartikel: ‘welk lettertype gebruik je voor welk doel? Webfonts voor je website en blog‘ geef ik je tips waar je op moet letten om het juiste font te kiezen. Wat als je op zoek bent naar een font dat minder op Arial en Helvetica lijkt, maar meer bij je huisstijl past? Waar kan je dan een mooi font voor je blog vinden? Lees snel verder want ik ga een paar favoriete plekjes met je delen.


Adobe Typekit

Adobe typekit

Via Typekit heb je toegang tot verschillende fonts van diverse leveranciers. In vergelijking met Google Fonts is dit een aanbieder van meer gangbare fonts. Er zijn +130 gratis fonts beschikbaar of door middel van een jaarlijks abonnement ontvang je toegang tot +1000 fonts.


Fonts.com

Fonts

Op Fonts.com koop je het font direct van de maker zelf. Met een keuze uit duizenden gratis fonts waar A-merken zoals McDonalds en Nike ook gebruik van maken. Groot voordeel is dat alle fonts in alle browsers hetzelfde worden weergegeven. Je hebt een gratis account en betaalde accounts.


Creativemarket.com

Creativemarket

Creativemarket is één van mijn favoriete websites waar ik geregeld fonts en illustraties vandaan haal. Ze wisselen geregeld het assortiment, dus het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. En de prijs is ook zeer betaalbaar.


Font van iemand anders

what the font

Heb je een leuke font voorbij zien komen en wil je deze ook graag gebruiken? Dat kan. Sla het font op als een afbeelding en upload hem via What the Font. Of kopieer en plak deze op de aangegeven plek op de website.


Typetester

Typetester


Toch nog aan het twijfelen of bezig met je nieuwe site? Via Typetester kun je de fonts uitproberen in combinatie met de kleuren die je wilt gaan gebruiken op je website.


Ik ben heel erg benieuwd waar jij je font voor je blog of website vandaan hebt gehaald. Laat het me weten via een reactie hieronder!


Rachella-Martina-blogcoach-logo

Rachella

Leuk schrijven is interessant, maar interessant schrijven is nog leuker. Als blogcoach help ik je om interessant te schrijven.

More Posts

 • Wat weer een waardevolle post Rachella! Heerlijk begin van de nieuwe werkweek…ga er zeker mee aan de slag!

  • Rachella

   Wow, super om te horen Martina!Ik ben heel erg benieuwd welk font je gaat kiezen 🙂

 • heb je post hier dadelijk alweer bij mijn favorieten geplaatst. Zo weet ik volgende week nog waar ik nu weer kan gaan zoeken naar leuke fonts.

  • Rachella

   Slim Sophie! Vaak als je ergens naar op zoek bent dan kan je het juist niet vinden :). Ik ben benieuwd welke font je tzt gaat uitkiezen.

 • Goeie post, ik ben ook helemaal fan van Creative Market! Die Typetester kende ik nog niet. Ga ik uitproberen, bedankt voor de tip!

  • Rachella

   Dank Debbie, Ja Creative Market rules 🙂 Ik ben benieuwd naar je ervaring met Typetester!