Warning: Declaration of qode_type1_walker_nav_menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/vanana1q/public_html/rachellamartina.nl/wp-content/themes/lounge/includes/qode-menu.php on line 3

Warning: Declaration of qode_type3_walker_nav_menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home2/vanana1q/public_html/rachellamartina.nl/wp-content/themes/lounge/includes/qode-menu.php on line 206
Rachella Martina | Waar kan je op Facebook je blogartikel plaatsen voor meer blogverkeer?

Waar kan je op Facebook je blogartikel plaatsen voor meer blogverkeer?

waar-kan-je-op-facebook-je-blogartikel-plaatsen-voor-meer-blogverkeer

Waar kan je op Facebook je blogartikel plaatsen voor meer blogverkeer?

geschreven door Rachella in de categorie Blogtips

Zo, je blogartikel is af en klaar om met de wereld gedeeld te worden. Je deelt je blogartikel met de lezers van je nieuwsbrief. Daarna plaats je het het op Facebook en andere social media platformen. En dan.. tja, waar moet je eigenlijk je blogartikel delen? Een trend van de afgelopen maanden is je blogartikel te delen in een Facebookgroep. Alleen er zijn zoveel groepen online, met zoveel verschillende regels. Waar begin je eigenlijk als ondernemer?


Belangrijk is dat je jouw blogartikel gaat delen daar waar ook je ideale lezer zit of op een plek dat samenhangt met je doelstelling. Wil jij bijvoorbeeld een expertstatus in je branche dan is het belangrijk om je blogartikel op een platform te delen waar experts zijn. Je ideale lezer is eerder bereid om tot actie (lees: aankoop) over te gaan als deze persoon vertrouwen in je heeft.


Wil jij als ondernemer meer resultaat halen uit je zakelijke blog? Dan helpen de volgende 3 tips hierbij.

 • Creëer waardevolle content (is geen tip, maar eerder een must)
 • Focus op een paar groepen (dit is geen vrijbrief om de hele dag op Facebook te zitten. Er is ook ander werk dat gedaan moet worden)
 • Wees actief in de Facebookgroep (reageer op anderen en alleen een likeje telt niet 🙂 )
 • Bouw een relatie op (geen sleazy salesman, maar leer je ideale lezer beter kennen)


Tip: deel niet je blogartikel in een groep waarvan je van tevoren al weet dat de leden dit niet gaan waarderen. Ze zullen je blogartikel als spam ervaren en dat wil je juist voorkomen.

waar kan je jouw blogartikel op facebook delen


Regels Facebookgroep

Voordat je een blogartikel op Facebook gaat delen is het belangrijk om te weten in welke groep je dat mag doen. Iedere groep heeft zijn eigen regels, dus respecteer deze ook. Ik beheer de facebookgroep van Blogger Community Nederland. In deze Facebookgroep mag je geen blogartikelen delen, want ik heb hier speciaal een website voor gemaakt. Ondanks dat de regels duidelijk staan vermeld, moeten we spijtig genoeg wekelijks leden uit de groep verwijderen.


Wellicht denk je ach, ik doe het toch en ik zie wel wat er gebeurt. Naast dat je de oprichter(s) van de groep onnodig werk geeft om je blogartikel te verwijderen, wek je irritatie op waardoor je voor nu in de min staat. Is het niet duidelijk of je iets wel of niet mag plaatsen? Stuur de beheerder dan een privébericht om het te vragen. De tijd om het bericht in de groep te plaatsen of de beheerder een privébericht te sturen is even lang, maar het kan je wel meer opleveren. Of je staat -1 op iemand zijn lijst, of de beheerder geeft je groen licht en je staat +1.
Of de beheerder helpt je met het promoten van je bericht en geeft je eventueel tips waar je nog meer profijt van hebt.  En dat is niet verkeerd, toch?


In welke Facebookgroep kan je een blogartikel delen? in welke facebookgroep moet je een blogartikel delen


In welke Facebookgroep jij het beste je blogartikel kunt delen kan ik natuurlijk niet vertellen. Dit is namelijk afhankelijk van je doelstelling, wie je ideale klant is, welk dienst/product jij aanbiedt en ga zo maar door. Wat ik wel met je kan delen zijn een paar Facebookgroepen waar ik gebruik van maak of gebruik van heb gemaakt om mijn blogartikelen te delen. Let op: dit zijn voornamelijk groepen waar je alleen je zakelijke blog kunt delen.

 

Facebookgroepen waar je een blogartikel kan delen

Community van Vrouw en haar Netwerk (voor ondernemende vrouwen)
Regels van de groep: De community van Vrouw en haar Netwerk op Facebook. Voor ondernemende vrouwen. Promoten van jezelf en jouw business mag, succes! Als lid van deze community mag je hier jezelf en jouw business promoten maar je kunt ook events plaatsen. Lees ook de overige regels op de Facebook pagina.


Business Women Show en Flow (voor ondernemende vrouwen)
Regels van de groep: Deze groep is voor vrouwelijke ondernemers in de dienstverlening die hun expert status willen opbouwen. In deze groep kun je tips delen, ervaringen delen, evenementen aanmaken en op elegante en creatieve wijze je bedrijf promoten.


Ondernemende Coaches (voor coaches die ondernemen, en ondernemers die coachen)
Regels van de groep: Deze groep is bedoeld voor coaches die ondernemen, en ondernemers die coachen.
Doel is om van elkaar te leren, dus deel je tips en je vragen! Alleen leden kunnen inhoud in deze groep plaatsen, zonder goedkeuring vooraf van de beheerder.


Zelfstandige professionals (voor zzp’ers)
Regels van de groep: Dé Facebook groep voor ZP’ers, ZZP’ers, professionals, kleinbedrijf, freelancers, starters en alle andere ondernemende mensen.

Blogliefhebbers (voor alle ondernemers)
Regels van de groep: Voor vragen en het delen van je zakelijke blog kan je op de pagina zelf terecht.

OCA bloggers (alleen voor Open Circles graduates)
Regels van de groep: Deze OCA Bloggers groep is speciaal voor ondernemers die trainingen bij Open Circles hebben gevolgd. In deze groep mag je geen blogartikelen delen, maar deze groep is gekoppeld aan https://www.facebook.com/ocabloggers. Je blogartikelen worden daar gepromoot.

Promoot je bedrijf!!! (voor alle ondernemers)
Regels van de groep: Hier kan jezelf je bedrijf promoten…en MKB31 help je daarmee !

Promoot gratis je bedrijf/website (voor alle ondernemers)
Regels van de groep: Een groep voor iedereen, jong of oud die hun bedrijf/website/pagina willen promoten. Neem de overige  regels goed door op de pagina.

 

Blogger Community Nederland (voor zakelijke en persoonlijke bloggers)

Veel ondernemers zien reeds het voordeel om hun blogartikel in een Facebookgroep te promoten, maar weinig delen nog hun blogartikel op een website waar dit ook toegestaan is. Terwijl op Facebook het blogartikel (naar beneden) zakt, staat het op een website voor altijd. Daarnaast helpt het ook voor je zoekmachine optimalisatie. Ik zou zeggen: wees zichtbaar online en deel je blogartikel ook op het Blogger Community Nederland platform.


blogger community nederland


Ken jij nog interessante Facebookgroepen waar zakelijke bloggers hun blogartikel kunnen delen ter promotie? Laat het mij en andere ondernemers hieronder weten via een reactie.

Rachella-Martina-blogcoach-logo

Rachella

Leuk schrijven is interessant, maar interessant schrijven is nog leuker. Als blogcoach help ik je om interessant te schrijven.

More Posts

 • Esmée

  Ben je blogger en 30+, dan kun je elke dag de link naar je blog van die dag plaatsen bij Bloggersgroep 30+. De link is: https://www.facebook.com/groups/bloggers.30plus/

 • Bianca Elzinga

  He wat handig. Dat scheelt me enorm veel zoekwerk. Dank je wel!

  • Rachella

   Hoi Bianca, bedankt voor je reactie! Wat fijn dat je het kunt gebruiken. Graag gedaan! Gr, Rachella

  • Hoi Bianca, bedankt voor je reactie en graag gedaan! Wat fijn dat je het kunt gebruiken, dat hoor ik graag 🙂 Gr, Rachella

 • Mounira

  Interessant! Bloggermansion op fb kan ook 😃

 • Edith Helwegen

  Ik ben blij met al je tips Rachella 🙂

  De groep waar ik mijn blogs in deel op FB is: Strictly Grown Up Bloggers Society