Warning: Declaration of qode_type1_walker_nav_menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/vanana1q/public_html/rachellamartina.nl/wp-content/themes/lounge/includes/qode-menu.php on line 3

Warning: Declaration of qode_type3_walker_nav_menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home2/vanana1q/public_html/rachellamartina.nl/wp-content/themes/lounge/includes/qode-menu.php on line 206
Rachella Martina | Top 5 gratis Pinterest tools voor je bedrijf - Rachella Martina

Top 5 gratis Pinterest tools voor je bedrijf

TOP 5 PINTEREST TOOLS VOOR JE BEDRIJF

Top 5 gratis Pinterest tools voor je bedrijf

geschreven door Rachella in de categorie Pinterest

Wist jij dat 70 miljoen mensen gebruik maken van Pinterest? Daarvan is 80% vrouw. De grootste groep pinners (zo’n 70%) komt uit Amerika. Europa loopt nog een beetje achter met 8%, maar we zijn hard bezig om dit percentage te verhogen. Gemiddeld zit een bezoeker 14 minuten en 20 seconden op Pinterest. Dit is ongeveer 98 minuten per maand. Dit betekent dat wij gemiddeld 2 keer per week heerlijk zitten te pinnen of mooie collages aan het maken zijn. Hoe vaak zit jij eigenlijk per week op Pinterest?

 

De kracht van Pinterest wordt door veel ondernemers nog onderschat, omdat de kennis ontbreekt hoe je Pinterest het beste kunt inzetten voor je onderneming. Voordat je met een plan de campagne begint adviseer ik je om eerst inzicht te verkrijgen in je Pinterest data. Welke berichten worden er gerepind of geliked? Waar komen je volgers vandaan en welke borden scoren het beste? Ik kan het maar niet vaak genoeg zeggen: meten is weten. Om die reden heb ik een overzicht gemaakt van de top 5 Pinterest tools die ik gebruik en graag met je wil delen.

 

Tool 1: Pinterest Analytics voor bedrijven

Is een must have tool om meer inzicht te verkrijgen in je Pinterest statistieken. Uit welk land komen de repinners vandaan? Zijn het mannen of vrouwen? En wat zijn de meest gerepinde pins van afgelopen maand? Pinterest Analytics geeft je inzicht over het optimaliseren van je Pinterest Account en waarmee je het beste kan beginnen.

pinterest-analytics

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tool 2: Pin Alerts

Met de Pin PinAlertsAlerts krijg je een melding zodra iemand iets van je website heeft gepind. Ok, je zit er vast niet op te wachten om nog meer e-mails te ontvangen, alleen dit is echt handig! Het helpt je namelijk inzicht te krijgen in welke afbeeldingen vaak van je gepind worden. Op basis van deze gegevens kan je bijvoorbeeld je meta tag beschrijving aanpassen en kan je zien wie je heeft gepind.

 
 
 

Tool 3: Woobox Pinterest Tab

Koppel vanaf vandaag je Pinterest Account aan je Facebook bedrijfspagina, zodat je publiek een overzicht ziet van al je Pinterest borden. In het artikel: “hoe voeg je een twitter tab toe aan je facebook bedrijfspagina” leg ik stapsgewijs uit hoe je zowel Twitter als Pinterest kunt toevoegen aan je Facebook bedrijfspagina.

 

pinterest woobox rachellamartina.nl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tool 4: Pinterest Tab

Een tijdje geleden heb ik een uitgebreid artikel met “hoe voeg je een pinterest tab en een pinterest pin it knop toe” geschreven. Het voordeel van deze Pinterest tool is dat je eenvoudig afbeeldingen van websites kan pinnen. Daarnaast zie je ook direct een totaal overzicht van alle afbeeldingen die je kan pinnen. Zo kan je makkelijk en snel nieuwe of bestaande borden vullen.
 

Tool 5: Pinstamatic

Pinstamatic is echt een geweldige tool, omdat het zo veelzijdig is door de maar liefst 8 verschillende functies! Zo kan je direct van een website url een screenshot maken, muziek toevoegen, Twitter profielen toevoegen en nog veel meer! Pinstamatic voegt automatisch hun url toe aan jouw afbeelding, maar je kan deze eenvoudig weer verwijderen en je eigen url weergeven.

pinstamatic
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bonus tip:PicMonkey

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar ik ben echt verslaafd aan PicMonkey. Er gaat geen week voorbij dat ik er niet mee bezig ben. PicMonkey is een gratis tool waarbij je prachtige afbeeldingen voor je blog, website en/of social media kan maken. PicMonkey is volop in ontwikkeling waardoor er regelmatig nieuwe templates of fonts beschikbaar zijn. Deel je regelmatig afbeeldingen op je zakelijke blog, social media of ergens anders? Dan kan je ook een PicMonkey Pro account nemen. Voor nog geen €25 per jaar krijg je toegang tot nog meer leuke features. Ik heb het zelf ook en ik moet toegeven dat dit echt één van mijn beste aankopen van 2014 is geweest!

Wil je meer leren over PicMonkey? Bestel dan nu de online training PicMonkey

online-training-picmonkey

 


Ben jij net als ik ook gek op feitjes of wil je gewoon een keer winnen met een Pubquiz? Dan heb ik hier nog een leuk artikel voor je: “80+ Amazing Pinterest Statics“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Volg jij mij al op Pinterest?
https://nl.pinterest.com/rachellamartina/
 
 

Welke gratis tools gebruik jij voor je Pinterest account?

Rachella-Martina-blogcoach-logo

Rachella

Leuk schrijven is interessant, maar interessant schrijven is nog leuker. Als blogcoach help ik je om interessant te schrijven.

More Posts

 • Marcel Lahaije

  Hoi Rachella,

  ik ben nieuwsgierig waarom ik als ondernemer gebruik moet maken van Pinterest. Wat kan ik er mee bereiken en wat kunnen mijn klanten ermee?

  Ik hoor het graag van je. Alvast bedankt!

  • Rachella

   Hoi Marcel,

   Dank voor je bericht! Pinterest wordt nog vaak door ondernemers onderschat, omdat ze vaak denken dat het hen niks oplevert. Pinterest werkt oa erg goed voor je SEO. Ik ken coaches en trainers die geregeld nieuwe klanten via Pinterest krijgen. Door middel van verschillende borden aan te maken met relevante keywords kan je extra bezoekers naar je site generen. Daarnaast worden deze fanatieke pinners ook als een specialist gezien, omdat ze waardevolle content delen.

   Tevens blijkt uit onderzoek (bizrateinsights.com) dat het een van de grootste platform is als het gaat om genereren van verkoop. Het uiteindelijk overgaan tot aankoop ligt bij Pinterest bijna 2 keer zoveel hoger dan bijvoorbeeld Facebook (statistieken van 2013).

   Ik hoop dat je hiermee verder kunt!