Warning: Declaration of qode_type1_walker_nav_menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/vanana1q/public_html/rachellamartina.nl/wp-content/themes/lounge/includes/qode-menu.php on line 3

Warning: Declaration of qode_type3_walker_nav_menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home2/vanana1q/public_html/rachellamartina.nl/wp-content/themes/lounge/includes/qode-menu.php on line 206
Rachella Martina | Smoesjesblogger syndroom - Rachella Martina

Smoesjesblogger syndroom

smoesjesblogger syndroom

Smoesjesblogger syndroom

geschreven door Rachella in de categorie Ondernemen

Ho, stop! Ben jij een smoesjesblogger? Van sommige ondernemers krijg ik een uitgebreid antwoord waarom ze nog niet begonnen zijn met zakelijk bloggen. Andere ondernemers zijn iets korter in hun antwoord. Hetgeen wat 95% van deze ondernemers gemeen hebben is ik-heb-last-van-het-smoesjes-blogger-syndroom.

 

Voordat je verder gaat met lezen wil ik je erop attenderen dat ik de Koningin smoesjes verzinnen ben geweest tijdens de middelbare school, dus ik herken mijn soort (de smoesjesverzinners) van mijlenver. Mijn smoesjes hadden niks te maken omtrent bloggen, maar voornamelijk met te laat komen. Ik had geleerd dat er 3 plaatsen zijn waar ik nooit te laat mocht komen;

 1. De kerksmoesjes blogger
 2. Het vliegveld
 3. Op kantoor

 

Ik heb deze wijze les zo letterlijk genomen dat ik op verjaardagsfeesten, afspraken of andere gelegenheden andere begintijden kreeg dan de rest van mijn vrienden. De beste smoes die ik ooit had verzonnen heeft me 8 weken corvee bespaard!

 

Wel kreeg ik tijdens mijn diploma uitreiking een stopwatch cadeau. Wellicht hadden ze mijn smoesjes toch een beetje door 😉 . Met andere woorden, ik heb aardig wat smoesjes verzonnen en gehoord. Maar goed, het gaat niet om mij maar om jou. Herken jij één van de volgende onderstaande punten;

 

 • Ik heb geen tijd om te bloggen
 • Ik kan niet zo goed schrijven
 • Ik weet niet over welk onderwerp ik moet bloggen
 • Ik krijg geen reacties op mijn blog, dus waarom zou ik (verder gaan) bloggen
 • Ik ben al begonnen, maar ik moet het nog publiceren

 

Belangrijke les tijdens het ondernemen

Ik ga een korte ondernemersles met je delen. Stop met smoesjes bedenken. Klik op de knop publiceren! Ja, ik kan je helpen nog meer smoesjes te bedenken om niet op de button te klikken, want ik ben tenslotte de Koningin smoesjesverzinner. Alleen ik kan je ook vertellen dat het je veel meer gaat opleveren als je wel start met jouw waardevolle content te delen.

 

Mijn grote bloggeheim

Ik heb er bewust voor gekozen 4 maanden geleden onder mijn eigen naam een nieuwe blog te starten, zodat mijn lezers met mij mee kunnen groeien. Hoe ging het ook alweer? If you’re going to talk the talk, you’ve got to walk the walk.

 

Zo wil ik je laten zien dat als je de blogartikelen die ik wekelijks naar je stuur ook daadwerkelijk oppakt (nee nee, geen smoesjes) jij ook geweldige successen online kunt behalen. Waarom? Ik heb gemerkt dat ik zonder smoesjes veel meer voor elkaar kan krijgen.

 • Ik heb namelijk ook geen tijd om te bloggen, maar ik maak tijd
 • Ik ben ook geen (tekst)schrijver, maar ik vind het belangrijk om jou iets te leren
 • Ik heb geleerd wat voor onderwerpen interessant zijn om over te schrijven
 • Mijn motto is: leuk schrijven is interessant, maar interessant schrijven is nog leuker. De reacties komen dan vanzelf 🙂
 • Het publiceren van een blogartikel blijft eng. Ik heb bij het publiceren van ieder blogartikel weer vlinders in mijn buik

 

Als ik het kan dan kan jij het ook!

 

Om die reden wil ik met jou delen wat het bloggen mij al heeft opgeleverd, zodat je ook gaat beginnen met regelmatig waardevolle content met je lezers te delen.

 

Wat bloggen mij heeft opgeleverd

 1. Ik ontvang wekelijks leads in mijn mailbox
 2. Ik heb nieuwe klanten mogen ontvangen
 3. Mijn website verkeer is verdriedubbeld
 4. Ik word gevraagd voor interviews en het geven van trainingen
 5. Ik kom vaak in contact met nieuwe mensen

 

copycats blog
Dit is het blogartikel van vorige week. Wil jij ook reacties op je blog?

 

Werken met Rachella

Gebruik jij constant smoesjes om je blog uit te stellen? Weet je gewoon niet waar je moet beginnen?
Ik wil je helpen om meer successen uit je blog te halen. Plan vandaag nog een afspraak in mijn agenda voor de 1:1 sessies in.

 

Voor meer informatie: www.rachellamartina.nl/werken-met-mij

 

Ik kan je nu al vertellen: het is intensief en ik tolereer geen smoesjes!
Wil je eerst meer informatie? Mail me dan op: rachella@rachellamartina.nl

Ben jij een smoesjesblogger? Laat het me weten via een reactie!

PS Heb jij een smoesjesblogger in je netwerk? Vergeet dan niet dit artikel te delen door op de like of share button te klikken. Ze weten zelf wel wie ze zijn 😉 .

Rachella-Martina-blogcoach-logo

 

Rachella

Leuk schrijven is interessant, maar interessant schrijven is nog leuker. Als blogcoach help ik je om interessant te schrijven.

More Posts

 • Helaas, ik ben ook een smoesjesblogger. en ik haat het (dat ik het ben, niet het bloggen) 😉
  Ik heb meteen de daad bij het woord gevoegd, een planning gemaakt. gister weer een blog ingediend op een gastblog en zondag publiceer ik weer op mijn eigen blog. Lekker!

  • Rachella

   Hi Bianca, je bent écht niet de enige hoor. Ik ontmoet bijna wekelijks smoesjesbloggers. Het feit dat jij nu een planning hebt gemaakt en al blogs hebt geschreven is al zo een grote stap. Wow, ik ben trots op je!