Warning: Declaration of qode_type1_walker_nav_menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/vanana1q/public_html/rachellamartina.nl/wp-content/themes/lounge/includes/qode-menu.php on line 3

Warning: Declaration of qode_type3_walker_nav_menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home2/vanana1q/public_html/rachellamartina.nl/wp-content/themes/lounge/includes/qode-menu.php on line 206
Rachella Martina | Hoe voeg je een Pinterest Tab en een Pinterest Pin It knop toe? - Rachella Martina

Hoe voeg je een Pinterest Tab en een Pinterest Pin It knop toe?

Hoe voeg je een pinterest tab en een pinterest pin it knop toe

Hoe voeg je een Pinterest Tab en een Pinterest Pin It knop toe?

geschreven door Rachella in de categorie Handige tools, Pinterest

Ben je dol op mooie afbeeldingen maar maak je eigenlijk te weinig gebruik van Pinterest? Dan is dit nieuwe foefje echt iets voor jou! Via de Pinterest Tab kun je namelijk heel eenvoudig prachtige afbeeldingen pinnen via je webbrowser. Ik wil je vooraf wel waarschuwen want de Pinterest Tab kan zorgen voor veel afleiding. Het is mij regelmatig overkomen dat ik de hele dag aan het pinnen ben zonder dat ik ook maar even aan mijn to do lijst van de dag heb gedacht ūüôā.

 

Hoe stel je de Pinterest Tab in?

Via de Pin It knop is het voor je lezers erg gemakkelijk om afbeeldingen bij je blogartikel te pinnen. Dit kan resulteren in meer website bezoekers als mensen op de afbeelding klikken op het Pinterest bord van je lezer.

 

Stap 1. Open de browser van Google Chrome
Stap 2. Ga naar de Google Chrome webstore
Stap 3. Vul bij apps in de zoekbalk Pinterest Tab in
Stap 4. Download de gratis app

 

stap 4- download de pinterest tab

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stap 5. Daarna zie je een Pinterest icoon verschijnen op je werkbalk

stap 3 - pinterest tab is toegevoegd

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stap 6. Zodra je een nieuwe browser opent, verschijnt de Pinterest Tab. Je kunt een aantal onderwerpen naar je persoonlijke voorkeur kiezen en vervolgens op start my day klikken. Let op: dit wordt je persoonlijke achtergrondscherm van je webbrowser in Google Chrome.

 

Ik heb voor nu de onderwerpen travel, food en science and nature gekozen. Je kunt in totaal uit de volgende onderwerpen kiezen:

 • Cute
 • Fashion
 • Art
 • Travel
 • Sports
 • Gardening
 • People
 • Food
 • Photography
 • Science and nature
 • Cats
 • Design
 • Architecture
 • Wild Animals

Je kunt de onderwerpen altijd wijzigen. Open dan een nieuwe tab in je browser en klik op het + teken, welke rechtsboven is weergegeven. Daar worden de keuze onderwerpen weergegeven.

 

Stap 7. Je kunt aan de slag!

 

Hoe werkt de Pinterest Tab?

Zodra je een nieuwe tab opent in de webbrowser van Google Chrome krijg je een mooie afbeelding van jouw onderwerp(en) te zien. Deze geweldige afbeelding kan je meteen pinnen op een van je borden.

 

Daarnaast kun je de afbeelding ook delen met anderen, anders dan via Pinterest, namelijk via e-mail. Op deze manier houd je al je vrienden op de hoogte van prachtige afbeeldingen.

 

Maar dat is niet het enige. Met de slimme app kan je ook je agenda zien, de huidige temperatuur, de datum, de tijd en de tijd van zonsopgang en zonsondergang.

 

Hoe werkt de Pin It knop?

Nu hoor ik je denken: is dat alles? Nee hoor! De Pin It knop wordt door het gratis downloaden van de Pinterest Tab automatisch werkbaar. Overigens is de Pin It knop ook op zichzelf via de Google Chrome webstore gratis te downloaden. Echter, je hebt dan geen totaaloverzicht van alle prachtige afbeeldingen die je kunt pinnen.

 

Zodra je naar een website gaat, kan je door middel van 1 druk op de Pinterest knop rechtsboven in de toolbar van je browser, direct mooie afbeeldingen pinnen. Op deze manier wordt het pinnen erg makkelijk en kun je eenvoudig veel Pinterest borden met mooie afbeeldingen vullen.

 

Wil je de Pin It knop verstoppen?

Als je de Pin It knop tijdelijk wilt verstoppen kan dit door op het icoon met de drie strepen te klikken rechtsboven in je browser. Ga naar over Google Chrome of naar instellingen, klik op extensies, en vink de Pin It knop uit. De Pin It knop is verdwenen bij het openen van een nieuw venster.

 

Voordelen Pinterest Tab

 1. Gratis te downloaden
 2. De Pin It knop heb je altijd bij de hand
 3. Eenvoudig pinnen van afbeeldingen via 1 druk op de knop
 4. Je kan eenvoudig je eigen blogafbeeldingen pinnen
 5. Als je de extensie in gebruik hebt kan je afbeeldingen pinnen zonder dat de maker de Pin It knop beschikbaar heeft gemaakt op zijn/haar afbeeldingen
 6. Een totaaloverzicht van alle afbeeldingen die je kunt pinnen

 

Nadelen Pinterest Tab

 1. Kan zorgen voor veel afleiding (geloof me ;-))
 2. Werkt verslavend omdat je veel mooie afbeeldingen gaat pinnen
 3. Alleen gebruik via webbrowser Google Chrome
 4. Beperkt aantal onderwerpen. Heb jij maar twee onderwerpen aangeklikt, dan zie je vaak dezelfde afbeeldingen

 

Blogtip voor je Pinterest

Maak een Pinterest bord aan en pin al je blogafbeeldingen en vergeet niet de url van je blogartikel in de bron te vermelden. Op deze manier komen je Pinterest bezoekers door het pinnen van de afbeeldingen, op je blogsite terecht. Daarnaast is het ook goed voor je zoekmachine optimalisatie.

 

Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring met de Pinterest Tab. Ben je al actief op Pinterest? Laat je het mij weten in een reactie op dit blogartikel?

 

PS vergeet je mij niet toe te voegen op Pinterest?
Volg me op: https://nl.pinterest.com/rachellamartina/

 

Rachella

Leuk schrijven is interessant, maar interessant schrijven is nog leuker. Als blogcoach help ik je om interessant te schrijven.

More Posts

 • Wat handig Rachella! Nog niet in gebruik maar ga er nu gelijk mee aan de slag!