Het roer gaat om…

het roer gaat om

Het roer gaat om…

geschreven door Rachella in de categorie Ondernemen

Zoals je misschien al in het blogartikel ‘zwanger worden weet je het wel zeker’ hebt kunnen lezen verwachten wij in april onze kleine spruit. Jaaa, ik word voor het eerst mama en ben binnenkort een echte mompreneur. Dit betekent dat er op persoonlijk vlak heel veel voor mij gaat veranderen. Niet alleen op persoonlijk vlak gaat er veel veranderen, maar ook op ondernemersgebied.Vragen zoals: Hoe ga ik straks het moederschap combineren met mijn bedrijf? Of anders: “Hoe wil ik straks het moederschap gaan combineren met mijn bedrijf? Zijn vragen die vaak de revue hebben gepasseerd ,,. Ik heb daar de afgelopen maanden veel over nagedacht en ik heb besloten om het roer volledig om te gaan gooien. Lees hieronder wat ik allemaal ga veranderen.

Van 3 naar 1

Mijn eerste internetonderneming was een webshop genaamd Otro Cara. Deze webshop heb ik eind 2015 verkocht en zal binnenkort zijn deuren openen onder de vleugels van een nieuwe eigenaar. Tijdens deze periode raakte ik in contact met persoonlijke bloggers. Zij wilde graag een review schrijven over mijn producten in ruil voor een artikel en een link naar de website. Ik dacht: waarom ga ik deze bloggers geen gratis tips geven? Zij krijgen meer blogverkeer en mijn product wordt voor meer mensen zichtbaar en gekocht. Dit was tevens het begin van Blogger Community Nederland (BCN). Gaandeweg wilde ik mij meer focussen op de ondernemers uit de BCN Facebookgroep en dit was het begin van Rachellamartina.nl

Alleen ik moest mijn tijd zien te verdelen over verschillende ondernemingen, met 3 verschillende ideale klanten met 3 verschillende wensen en behoeftes. Hoe graag ik iedereen wil helpen, op deze manier is het simpelweg niet mogelijk. Om die reden heb ik besloten om na mijn zwangerschap onder één website en een volledig nieuwe brand verder te gaan. Hoe dat gaat heten en hoe het eruit komt te zien houd ik nu nog even geheim (cliffhanger).

Wat gaat er nu gebeuren?

Ik zal na mijn zwangerschapsverlof zelf minder blogartikelen gaan schrijven. Say what?! Als blogcoach zelf geen blogartikelen schrijven? Ja, dat klopt. Ik ben begonnen met het schrijven van blogartikelen om te laten zien dat ik de kennis in huis had en dit graag met andere wilde delen. Door het schrijven van blogartikelen gebeurde o.a. het volgende in mijn onderneming;

  • Kwamen klanten naar mij toe in plaats van ik naar hen.
  • Werd ik uitgenodigd voor radio uitzendingen, podcasts, interviews en leuke events.
  • Werd ik opgemerkt door andere specialisten uit het vak.
  • Kwam ik meerdere malen in de krant.
  • Werd ik gevraagd om als freelance journalist aan de slag te gaan voor het Algemeen Dagblad.

En dit is nog maar een klein gedeelte van al het moois dat mij is overkomen door mijn blog.
Ik zal niet stoppen met het schrijven blogs, maar ik ga mijn kennis ook delen op andere (online) platformen. Daarnaast zal ik artikelen gaan schrijven op het gebied van ondernemen voor de krant. Mijn eerste artikel: ‘De virtuele assistent haalt geen koffie’ kan je hier lezen.

Daarnaast heb ik ook besloten om alle online trainingen en PDF’s die ik het afgelopen jaar heb gemaakt niet meer gratis beschikbaar te stellen. Heel vervelend als je net te laat was voor de storytelling roadmap voor zakelijke bloggers, de PDF met gratis 75 call to actions of de online trainingen PicMonkey. Ik beloof je dat ik na mijn zwangerschapsverlof weer waardevolle content met je gaat delen.

Wie ga ik nou helpen?

Het afgelopen jaar kwamen verschillende bloggers naar mij toe met vragen. Man/vrouw, jong/oud , gevorderd of beginner. Ik kwam tot de conclusie dat iedereen andere wensen en behoefte had en ook daarin kon ik niet iedereen van dezelfde informatie voorzien. Ik heb mezelf een paar keer de vraag gesteld wie heeft het meeste profijt van mijn kennis, ervaring en tips? Om eerlijk te zijn vond ik dat lastig, want ik wil zoveel mogelijk mensen helpen.

Na maanden brainstormen en nadenken, kwam ik erachter. Eigenlijk wil ik ondernemende vrouwen helpen die een spiegelbeeld van mijzelf, Rachella zijn. Vrouwelijke ondernemers die impact willen maken in de wereld zonder hun eigen stem te verliezen. Hoe, wat, waar vertel ik je na mijn zwangerschapsverlof (cliffhanger).

Het enige dat ik je nu alvast kan vertellen is dat ik mij dus niet meer ga focussen op mannelijke ondernemers (I’M SO SORRY MANNEN), startende ondernemers, startende bloggers of klaagsmurfjes. Ik weet dat jij geen klaagsmurf bent, maar mocht je er eentje kennen dan hoef je deze persoon straks niet naar mij toe te sturen 🙂

Maar nu eerst verlof!

Vanaf deze week gaat mijn zwangerschapsverlof in en zal je minder van mij horen. Ik ga heerlijk uitrusten (lees: laatste seizoenen van Games of Thrones kijken) en genieten van datgene wat komen gaat. Ik hoop in ieder geval je na de zomer te kunnen verwelkomen op mijn nieuwe website en dat we samen aan de slag gaan met bloggen!

Liefs,

Rachella-Martina-blogcoach-logo

Rachella

Leuk schrijven is interessant, maar interessant schrijven is nog leuker. Als blogcoach help ik je om interessant te schrijven.

More Posts