Gebroken links voor je website checken

Gebroken links voor je website checken

Gebroken links voor je website checken

geschreven door Rachella in de categorie Handige tools

Je bent blogger en schrijft regelmatig leuke blogartikelen die gelezen en gedeeld worden. Dan weet je vast ook dat je minimaal één keer per jaar je blogartikelen moet screenen op nog werkende linkjes. Je weet namelijk nooit of je op oude of nieuwe blogartikelen gevonden wordt via de zoekmachines.


Aangezien ik als blogcoach graag handige snufjes met mijn klanten en lezers deel, wil ik je deze tool niet onthouden. Hoe fijn is het als je binnen enkele minuten alle gebroken links op je website kunt controleren? Ben jij benieuwd hoe je dit kan doen? Lees dan snel verder!


Wat is Check My Links?

In eerste instantie is Check My Links ontwikkeld voor webdesigners en webontwikkelaars, maar intussen ook eenvoudig te gebruiken door jou! Daarom wil ik je kennis laten maken met deze app van de Google Chrome webstore.

 

Hoe installeer je Check My Links?

Check My Links is een tool die snel alle links, één voor één, op je webpagina’s controleert. De tool screent je hele website op werkende en ook gebroken links.


1. Ga naar de webbrowser van Google Chrome. Als je deze niet hebt kun je de webbrowser hier downloaden
2. Klik hier om naar de Google Chrome webstore te gaan (let op! blijf in de webbrowser van Google Chrome)
3. Voeg de app Check My Links toe aan de werkbalk van Google Chrome.

 

Check my links

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4. Er verschijnt een icoontje    (rechtsboven in de hoek) in de webbrowser van Google Chrome.


Check my links chrome

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoe werkt Check My Links

Ik heb de tool natuurlijk ook zelf op mijn eigen website getest. Om de tool te gebruiken op je eigen website(s) of die van collega’s, klik je gewoonweg op het icoontje in Google Chrome. De rapportage start dan vanzelf.


De onderstaande afbeelding is daarvan een weergave. De eerste pijl geeft de voortgang van de rapportage weer. De eerste kolom van de tweede pijl geeft aan hoeveel links correct zijn, op mijn website zijn dat er 70. Het derde kolom geeft aan hoeveel links gebroken zijn, op mijn website zijn dat er op dit moment 1.


check my links - invalid

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Niet werkende links


De gebroken links zullen in het rood getoond worden. De rood gemarkeerde links zijn niet werkend en hebben dus mijn aandacht nodig. Nadat de gebroken links zijn opgespoord, worden ze geïdentificeerd middels een foutcode. In dit geval is dat foutcode 404. Op deze manier kan jezelf of je webdeveloper eenvoudig de gebroken links herstellen.

 

Links uitsluiten voor de controle van Check My Links?

Om een nog betere controle te doen is het ook mogelijk om bepaalde URL’s uit te sluiten van de check. Het is daarom ook mogelijk om deze domeinen uit te sluiten.


Ga daarvoor naar de webbrowser van Google Chrome, instellingen, extensies en klik op opties van Check My Links. Hierin kun je de “zwarte lijst” van URL’s invullen welke je wilt uitsluiten.


Ervaring met Check My Links


1. Snel en eenvoudig in gebruik
2. Je kunt meerdere websites tegelijk screenen
3. Simpel opsporen van gebroken links
4. Herkennen van gebroken links via foutcodes
5. Herstel van gebroken links

 

Laat je me weten of jouw links nog werken? Of gebruik jij hier een andere handige tool voor? Keep me posted!

Rachella-Martina-blogcoach-logo

 

 

Rachella

Leuk schrijven is interessant, maar interessant schrijven is nog leuker. Als blogcoach help ik je om interessant te schrijven.

More Posts

 • Rachella, leuke blogpost en een handige app.

  Ik zie ‘check my links’ niet omhoog komen als ik via WP zoek. Ik wil natuurlijk checken of deze link compatible is met mijn versie van WP, hoeveel sterren hij heeft en wanneer het laatste onderhoud heeft plaats gevonden.
  Waar vind ik die info? groetjes Marjon

 • Hoi Marion,

  Dank voor je bericht! Dat klopt, het is een app uit de Chrome Webstore, dus geen (wordpress)plugin. Ik heb even voor je gekeken en van de 165 recensies scoren ze een 4.18 (van de 5 sterren).

 • Hallo Rachella, ik heb het geprobeerd.
  Bij mij kleurt ook alles groen. Toch geeft Check mij links rechts aan dat er twee gebroken links in zouden zitten. Kan daar niet zoveel mee.
  Groeten Anja

 • Zeer handige tool! Altijd fijn om te weten of je gebroken links hebt op je blog. Alleen gebruik ik zelf geen Chrome maar Safari en ga niet speciaal hiervoor Chrome gebruiken. Voor mijn blog heb ik de plugin “Broken Link Checker” (WordPress plugin) gevonden die ook alle links controleert op de achtergrond. Er zijn vele instellingen en ik heb inmiddels al vele gebroken links kunnen verbeteren :). Je hoeft dus niet iets te downloaden voor je browser, maar gewoon simpel als WordPress plugin :).

  • admin

   Ja klopt, die is ook heel erg fijn!! Bedankt voor het delen!

 • Hey Rachella, wat een fijne site heb je! Handige tips. Ik heb deze app direct geïnstalleerd.

  • Rachella

   Hoi Angela,
   Wat super om je hier te zien en spreken 🙂
   Wow, bedankt en het is inderdaad een fijne app!!

 • Hoi!

  Superhandig 🙂

  Alleen doet hij bij mij alleen de home… weet jij hoe ik dat kan aanpassen?

  groetjes Pien

  • Rachella

   Hoi Pien!
   Ja hé? Ik vind het ook heel handig. Hoe bedoel je precies? Wordt op dit moment alleen je homepage geïndexeerd?