Warning: Declaration of qode_type1_walker_nav_menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/vanana1q/public_html/rachellamartina.nl/wp-content/themes/lounge/includes/qode-menu.php on line 3

Warning: Declaration of qode_type3_walker_nav_menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home2/vanana1q/public_html/rachellamartina.nl/wp-content/themes/lounge/includes/qode-menu.php on line 206
Rachella Martina | Gastblogger worden? Waar doe je dat? - Rachella Martina

Gastblogger worden? Waar doe je dat?

gastblogger worden waar doe je dat

Gastblogger worden? Waar doe je dat?

geschreven door Rachella in de categorie Blogtips

Vorige week heb ik een blogartikel geschreven over ‘gastbloggen: bouw geen huis op de grond van je buren’. In dit blogartikel heb ik een duidelijke mening waarom je niet je tijd moet verspillen aan gastbloggen. In hetzelfde artikel geef ik ook aan waar je op kunt letten als je wel wilt gaan gastbloggen. Wellicht klinkt dat tegenstrijdig, maar de intentie was je als lezer bewust te maken, voordat je met gastbloggen begint, om vooraf een heldere doelstelling te formuleren.

 

En ja, misschien had ik mijn koptitel beter kunnen veranderen naar: ‘Tips voordat je gaat starten met gastbloggen’, maar dat klinkt een stuk minder sexy, toch? Wil jij meer resultaat uit je zakelijke blog halen, of je gastblog doelstelling helder formuleren? Dan adviseer ik je deze gastblog tips goed door te lezen, alvorens je gaat starten met gastbloggen.

 

Waarom moet je gaan gastbloggen?

Vroeger werd gastbloggen aangeraden voor linkbuilding (het plaatsen van jouw website link vanaf kwalitatief goede andere websites), maar dat is nu niet meer het geval. Google past zijn algoritme continue aan en die is niet meer dol op het principe: link voor link. Het creëren van unieke, waardevolle content waar lezers echt naar op zoek zijn, wordt beter beloond.

 

Het blogartikel van Erno Hannink geeft duidelijk weer waarom je moet gaan gastbloggen. Ik heb de belangrijke punten nogmaals hieronder voor je opgeschreven. Wil je het gehele artikel van Erno Hannik lezen dan kan je dat hier doen.


  • Meer verkeer naar jouw site – naast de bezoekers die je nu al krijgt komt een deel van de bezoekers van de andere site ook jouw site bezoeken.
  • Meer abonnees voor je nieuwsbrief – een deel van deze nieuwe bezoekers zal zich abonneren op je nieuwsbrief.
  • Een breder publiek – de lezers van een ander blog zitten vaak aan de rand van je eigen doelgroep.
  • Netwerken met bloggers uit jouw niche – je komt eenvoudig in contact met andere ondernemers en bloggers in jouw doelgroep. Dit zijn mensen waarmee je kunt samenwerken in de toekomst.
  • Links naar jouw site – hoe meer links naar jouw site des te beter je scoort in de zoekmachines. En je bezoekers komen ook nog eens van relevante sites.

 

Daarnaast helpt gastbloggen je uiteraard ook met je expertstatus en de know, like en trust factor.
De lezer leert je eerst kennen (know), gaat je waarderen/mogen (like) en vervolgens vertrouwen (trust). De informatie die de expert in zijn blogartikel altijd weergeeft is altijd waar.

 

Alleen waar moet je nou gaan gastbloggen? Ik heb hieronder een paar mogelijkheden weergegeven;

gastbloggen waar moet je beginnen

 

Waar kan je gaan gastbloggen?

Tip 1: Vraag het aan concullega ’s met een soortgelijke of aanverwante dienst en/of product. Stel je voor je bent een kapper en je hebt als specialisme haarextensions inzetten, maar je weet dat je concullega hier niet in thuis is, dan kan jij daar een blog of vlog (videoblog) over maken.

 

Tip 2: Vraag aan de bekende(re) platformen uit je branche of je een gastblog voor hen mag schrijven. Denk hierbij aan verenigingen, informatie sites en dergelijke.

 

Tip 3: Neem zelf het initiatief en neem contact op met een website waarvoor je een gastblog voor zou willen schrijven. Sommige websites plaatsen op hun site een oproep met ‘Gastblogger gezocht’. Als je een dergelijke oproep niet kunt vinden betekent dit niet dat ze niet openstaan voor gastbloggers. Just ask! 🙂

 

Tip 4: Vraag aan een bekende website die dezelfde ideale klant heeft als jij of je een gastblog voor hen mag schrijven.

 

Tip 5: Plaats een oproep op LinkedIn (of andere kanalen)

 

Ik kan me voorstellen dat je het stiekem wel fijn zou vinden als ik weer net zo’n lijst gemaakt heb als: ‘waar kan ik op Facebook mijn blogartikel delen voor meer blogverkeer‘, dus dat heb ik ook weer voor je gedaan.

 

Lijst websites waar ze op zoek zijn naar gastbloggers

 

Marketingfacts

marketing facts

Dit is een platform voor interactieve marketing.

Adformatie

adformatie

Dagelijks nieuws en achtergronden over reclame en marketing.

Vrouw en Passie

vrouw en passie

Dagelijks bieden zij inspiratie op het gebied van ondernemen, bewustzijn en lifestyle.

Communty4business.com

c4b

Community voor ondernemers.

Persoonlijk Groeien

persoonlijke groeien

Jouw weg voor balans in het leven.

 

Staat jouw favoriete website er niet tussen? Laat het me weten en ik voeg het toe aan de lijst.

 

Ben je tevreden met het blogartikel. Zou je het dan kunnen delen met je netwerk? Daar zou je mij enorm mee helpen.
Heb jij al eens een gastblog geschreven? En zo ja, voor welke website was dit? Laat het me weten via een reactie hieronder.

Rachella

Leuk schrijven is interessant, maar interessant schrijven is nog leuker. Als blogcoach help ik je om interessant te schrijven.

More Posts