Dag 2015, hallo 2016 | Hoe mijn ondernemerswens is uitgekomen

hoe mijn ondernemerswens is uitgekomen

Dag 2015, hallo 2016 | Hoe mijn ondernemerswens is uitgekomen

geschreven door Rachella in de categorie Ondernemen

Nog een paar dagen en we kunnen gedag zeggen tegen 2015 en hallo tegen 2016. Het einde van het jaar is altijd een moment voor ondernemers van reflecteren wat er allemaal de afgelopen 12 maanden is gebeurd. Vroeger stond ik daar zelf niet zo bij stil. Zo was het krokusvakantie en zo was het kerstvakantie. De vakanties waren mijn ijkmomenten. Ik had geen kwartaal, halfjaar of einde van het jaar doelstelling. Mijn doelstelling was om zoveel mogelijk uit mijn vakanties te halen en alles daartussen was… tja, dat waren tussenstapjes richting mijn doelstelling 😉

 

Toen ik begon met het ondernemen was ik nog niet concreet met mijn doelstellingen formuleren. Ik had ambities, plannen en (grote) wensen. Een wens was om een eigen online webshop te hebben, daar zoveel mogelijk van te leren en deze uiteindelijk te verkopen. Gaandeweg leerde ik dat het stellen van doelstellingen goed is voor je onderneming én voor jezelf. Het stellen van een doelstelling zorgt ervoor dat je ergens naartoe kunt werken, het zorgt ervoor dat je weet waar je precies staat en het helpt je om naar de volgende stap te gaan. Zo heb ik vorig jaar mijn doelstellingen op een post-it geschreven en in mijn passion planner (agenda) geschreven. Het was zo leuk om alle post-its weer open te maken en mezelf te realiseren hoeveel doelstellingen ik uiteindelijk had volbracht.
ondernemerswens rachella martina

Je begrijpt natuurlijk wel dat ik de post-its niet in de prullenbak gooi, maar ze netjes in een ik-zie-het-even-niet-meer-zitten-box bewaar. Iedere ondernemer heeft ups, maar ook downs en tijdens zo’n moment is het heerlijk om weer eens in je box te gluren en te zien wat je allemaal hebt bereikt.

Blogdoelstellingen voor 2016

Ook voor het nieuwe jaar heb ik doelstellingen geformuleerd. En ik zal ze hieronder met je delen:

  • In 2016 wil ik het aantal lezers van mijn blog verviervoudigen.
  • In 2016 wil ik het aantal lezers die mijn blogtips ontvangen verdrievoudigen.
  • In 2016 wil ik meer gaan gastbloggen.

Naast mijn blogdoelstellingen heb ik ook verschillende ondernemersdoelstellingen geformuleerd.

Ondernemersdoelstellingen voor 2016

  • In 2016 wil ik nog meer enthousiaste, zelfbewuste ondernemers ontmoeten én ze helpen met hun blogstrategie.
  • In 2016 wil ik een nieuw concept lanceren waarbij ik +100 ondernemers en bedrijven kan helpen met hun zakelijke blog.
  • In 2016 wil ik mijn tweede blogevent gaan organiseren.

Daarnaast heb ik nog een persoonlijke doelstelling. En dat is dat ik in 2016, met de kleine opkomst, hoogstwaarschijnlijk een paar uurtjes extra slaap zou willen 🙂
hello goodbyeDe wens om de webshop www.otrocara.com te verkopen is uitgekomen. In 2016 opent zij haar deuren onder iemand anders zijn vlag. Alleen, was dit een wens, een plan dat ik heel goed van te voren had uitgestippeld of gewoon simpelweg geluk? Zelf geloof ik niet in geluk, maar wel in (eigen) geluk creëren. Toen ik met de webshop startte zei ik al dat ik zou opstarten, verkopen en verder zou gaan met een andere onderneming. Ik geloofde er heilig in en nu 4 jaar later is dat ook het geval. Ik ben er dit jaar achter gekomen dat wat je blog- én ondernemersdoelstellingen ook zijn, als je er 100% in geloofd dan zal dat ook gebeuren.

 

 Wat zijn jouw blog én ondernemersdoelstellingen voor het nieuwe jaar? Vertel het mij hieronder in een reactie.

Rachella-Martina-blogcoach-logo

Rachella

Leuk schrijven is interessant, maar interessant schrijven is nog leuker. Als blogcoach help ik je om interessant te schrijven.

More Posts