Warning: Declaration of qode_type1_walker_nav_menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/vanana1q/public_html/rachellamartina.nl/wp-content/themes/lounge/includes/qode-menu.php on line 3

Warning: Declaration of qode_type3_walker_nav_menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home2/vanana1q/public_html/rachellamartina.nl/wp-content/themes/lounge/includes/qode-menu.php on line 206
Rachella Martina | Copycats zijn de trouwste huisdieren die je jezelf kunt veroorloven - Rachella Martina

Copycats zijn de trouwste huisdieren die je jezelf kunt veroorloven

copycats zijn de trouwste huisdieren die je jezelf kunt veroorloven

Copycats zijn de trouwste huisdieren die je jezelf kunt veroorloven

geschreven door Rachella in de categorie Ondernemen

Je koopt een nieuwe broek en je copycat koopt het ook. Je koopt een huis en je copycat woont opeens in dezelfde stad. Of nog erger… je hebt een nieuw idee voor je onderneming en je copycat neemt het van je over. Herken jij dit? Je bent echt niet de enige. Iedereen heeft een keer in zijn leven met een copycat te maken. En als jij nu heel hard nee knikt, dan moet je je afvragen of jij niet de copycat bent?

 

brian tracy en rachella martinaVorig jaar had ik de eer om Brian Tracy te mogen ontmoeten. Hij zei het volgende over copycats: “Je moet het zien als bokje springen op het schoolplein. Je hebt iets geweldigs bedacht en de copycat neemt het van je over en springt vervolgens over je heen. Jij verbetert het weer en springt weer over de copycat heen. Dit is hoe het altijd zal blijven gaan”. Ok, dacht ik. Als Brian het zegt dan moet ik mij daar maar bij neerleggen.


In de loop der jaren ben ik erachter gekomen dat je verschillende copycats hebt. Zo heb je de lieve copycats. Ik noem ze liever de copykittens. Daarna praat ik over de copycat en tot slot hebben we de copytiger.


Eigenschappen van de copykitten, copycat en copytiger

 

Copykittens

Copykittens zijn jong, schattig en behulpzaam. Ze kijken je eerst met van die schattige glinsteroogjes aan en daarna vragen ze je of je het goed vindt als ze hetzelfde mogen doen.


copykitten


Coppycats

Copycats zijn ouder en weten precies wat wel en niet mag. Ze zijn heel lief als je met hen in de kamer zit, maar owee als je de ruimte verlaat. Als je weg bent, hangen ze in je gordijnen, hebben ze het behang er helemaal afgekrabd of hebben ze het naast de kattenbak gedaan in plaats van in de kattenbak.


copycat

Copytigers

Copytigers zijn sluw en eten hun prooi levend op. Normaliter lopen ze los in het wild, maar zo nu en dan kan je er één tegenkomen. Tip: ren hard weg als je een copytiger tegenkomt!


copytiger


In het blogartikel:”uitgaan van je eigen kracht of innerlijke stem?” geef ik aan dat je best mag kijken en leren van hoe anderen het doen. Alleen het is wel belangrijk dat je je eigen stijl ontwikkelt. Sommige copycats zitten in de fase dat ze nog aan het leren zijn door te kijken hoe anderen het doen. Op een gegeven moment gaan ze hun eigen weg. En dan heb je nog de copycats die nooit hun eigen stijl zullen ontwikkelen. Ze bakenen hun territorium af met ideeën van anderen. Buiten hun territorium weten ze vaak niet hoe ze kunnen overleven.


Eigenlijk is een copycat je trouwste (en goedkoopste) huisdier die je kunt hebben. Weet je waarom?

 • Ze zijn idolaat van hun baasje
 • Ze vragen continue aandacht van hun baasje
 • Ze kijken altijd omhoog naar hun baasje


Alleen hoe kan jij (rustig) je eigen stijl ontwikkelen als er continue een copycat of copytiger in de buurt is? Ik geef je 3 tips die ik toepas met betrekking tot copycats.


Hoe ga je om met copycats?

Tip 1: Ik doe er helemaal niks aan. Zoals Brian Tracy al zei: “There is always somebody who is going to jump over your back”.

Tip2 : Ik ga verder waarmee ik bezig was. Blijkbaar doe je iets goed als er iets te kopiëren valt, dus ga vooral door waar je mee bezig bent!

Tip 3: Ik omring me met de juiste mensen waar ik positieve energie van krijg. Daarnaast zijn ze ook goed voor het klaagkwartiertje (moment van de week waarop je mag klagen) ;-).

Bonustip: Als je in de toekomst te maken krijgt met een copycat of tiger zie dit als een eer. Je copycat heeft een baasje uitgekozen en dat ben jij!


Blijkbaar heb jij in de loop der tijd een stijl ontwikkeld die iemand anders over wil nemen. Wees daar trots op en ga door waar je mee bezig bent! Hoe vaak iemand er met je idee vandoor gaat of hoe vaak iemand je kopieert , jij bent uniek en jij bent jij! En dat kan geen één copycat nadoen!


Heb jij weleens last gehad van een copykitten, cat of tiger? En hoe heb jij dat toen opgelost? Laat het me weten in een reactie.


Vond je dit een interessant artikel? Vergeet het dan niet met je online netwerk te delen door middel van de like of share button. Dat waardeer ik enorm!


Rachella-Martina-blogcoach-logo

 

Rachella

Leuk schrijven is interessant, maar interessant schrijven is nog leuker. Als blogcoach help ik je om interessant te schrijven.

More Posts

 • Erg grappig en beeldend geschreven. Zelf ben ik nog maar 2 maanden bezig, maar een paar weken terug had ik een blog geschreven die ik een week later 2X in een enigszins ander jasje terug zag komen. Eerst verbolgen, maar een minuut later hartelijk om moeten lachen. Wat een eer eigenlijk dat ik iemand tot inspiratie ben geweest. En is niet alles al een keer gezegd en geschreven? Inderdaad, zo lang je maar je eigen stijl hanteert en een ander niet letterlijk kopieert, want dat getuigt van een gebrek aan respect en creativiteit.

  Groet,
  Esmee
  (En Website4Mama)

  • Rachella

   Hoi Esmee,
   Bedankt voor het compliment en voor het delen van je ervaring! Je bent nog maar 2 maanden bezig en blijkbaar heeft iemand je nu al als baasje uitgekozen. Je mag écht zo trots zijn op jezelf. Ik ben benieuwd wat de toekomst voor jou in petto heeft, want het kan alleen maar beter worden 🙂

 • Manon

  Fantastisch blogje dit, en wat heb ik gelachen want ik heb de laatste tijd wel heel veel copycats…pfffff

  • Rachella

   Hoi Manon, haha wat leuk om te horen!
   de volgende keer als je weer last hebt van een copycat dan kan je het blogartikel nog een keer lezen. Hopelijk lach je dan om je copycat en ga je verder met tip 1 en 2 😉

 • Maar je laat het er toch niet bij als iemand echt letterlijk je blogpost kopieert @Rachella? Ik heb dat met TwijfelMoeder gehad. Gewoon letterlijk mijn woorden. Daar heb ik toen wel wat van gezegd. Je hebt ook nog zoiets als auteursrecht. En laten we nog maar zwijgen over de gevolgen van duplicate content.

  • Rachella

   Hoi Patricia, dank voor je reactie! Mocht er sprake zijn van duplicate content dan zou ik die persoon inderdaad aanspreken op auteursrecht. En vriendelijk verzoeken om het artikel te verwijderen. Dit kan namelijk gevolgen hebben op mijn Google resultaten en dat moeten we niet hebben 😉

 • Inderdaad ik heb er ook mee te maken een copy kat. Gek eigenlijk hij heeft meer dan 15.000 mensen op zijn fb staan.

  Maar als ik iets doe of zeg dan doet hij dat ook, ja misschien moet ik wel trots zijn op mezelf dat zo iemand mij wil Kopieeren. Lol

  Ik vind dat je hele goede blogs schrijft ik moet er ook mee aan de slag.

  Succes Rachella gr Ionka van Indolonka

 • Hey Rachella, Leuke metafoor, copycat, copytiger!

  Ik heb het ook een keer meegemaakt. Een letterlijk copy-paste van mijn huisstijlcheck: idee, tekst, aanbieding, optin en zelfs slogan! Ik wist niet wat ik zag. Ik schreef er ook een blog over: Copy paste of Copyright! Ondanks dat ik er natuurlijk niet vrolijk van werd heb ik er voor mijzelf ook de volgende eindconclusie aan gegeven: Een Compliment van de Concurrent :-).

  Grtz, Linda

 • Nicole

  Wat een leuk artikel!
  Je slaat de spijker op zijn kop.
  Alleen is het voor mij dan weer reden geweest om mijn ideeen op een laag pitje te zetten. Stom he?
  Na een nare ervaring met copy cats (van mijn fotografie tot mijn ideeen voor blogs / poezie, alles dook ineens ergens anders op) was ik vooral onzeker over het feit dat iemand anders mijn ideeen misschien wel beter kon uitwerken. En toen dacht ik dan doe ik het maar niet meer.

  Hoe kan ik met die angst omgaan en toch mijn eigen dingen publiceren?

  • Rachella

   Hoi Nicole,
   Het is niet stom, maar juist heel herkenbaar. Het feit dat je veel last had van copycats is niet voor niets. Blijkbaar ben je goed in je vak, dus dat mag je ook aan de rest van de wereld laten zien. Ik wil je graag wat tips geven om met je angst om te gaan. Stuur mij een mail naar rachella@rachellamartina.nl en ik neem contact met je op. Gr, Rachella