7 tips voor het vinden van waardevolle content voor je blog

7 tips voor het vinden van waardevolle content voor je blog

7 tips voor het vinden van waardevolle content voor je blog

geschreven door Rachella in de categorie Blogtips

Om waardevolle content voor je blog te creëren kan je stiekem bij je concullega kijken hoe het haar afgaat en wellicht kom jezelf nog op “nieuwe” ideeën. Onthoud goed, uiteindelijk ben jij de schrijver van je eigen unieke content! Je hoeft niet op zoek te gaan naar waardevolle content, want zoals ik kennis heb over mijn vak, heb jij die ook!

Maar goed, soms ben je op zoek naar waardevolle content en ben je gewoon even inspiratieloos. Geen paniek, in onderstaand artikel zal ik je een eindje op weg helpen. Lees snel verder.

 

Tip 1: E-books

Zo hebben de e-books en gratis trainingen ook met het digitaal tijdperk hun intrede gedaan. Je kan tegenwoordig geen website meer bezoeken of er verschijnt al een pop-up in beeld. Wellicht denk jij nu: “ja maar dat is irritant of daar zit ik helemaal niet op te wachten”.  Ik zou zeggen: meld je de volgende 3 x keer gewoon aan voor een e-book. Je zult zien dat e-books vol met waardevolle informatie staan.  Maak daar gebruik van om jezelf in te lezen in interessante onderwerpen en verbreed je kennis. Een goede start is het halve werk, dus meld je gerust aan voor mijn gratis 3-delige training ‘storytelling voor zakelijke bloggers‘.

 

Tip 2: Social Media

Tip 2:Social MediaNieuwe Social Media kanalen worden elk jaar nog toegevoegd aan het establishment van Social Media. Op dit moment doen we het met de bestaande kanalen: YouTube, LinkedIn, Pinterest, Facebook, Google+ en Instagram (er zijn meer Social Media kanalen, maar dit zijn de meest gangbare van het moment) . Voor alle kanalen zijn pro’s en contra’s te benoemen. Echter, ze delen allemaal content. Meld je aan op relevante pagina’s of kanalen en neem ook hier alle informatie tot je. Geloof me je hebt binnen no-time weer een relevante topic voor je volgende blog gevonden.

 

Tip 3: Start een eigen netwerk

Start zelf een netwerkgroep op of sluit je aan bij online netwerkgroepen via LinkedIn en Facebook. Dit kunnen zowel besloten als open netwerkgroepen zijn. Geen idee waar je moet beginnen? In het volgende blogartikel: ‘5 interessante LinkedIn groepen voor ondernemers‘ heb ik er een paar voor je in kaart gebracht. Ik merk zelf dat ik heel veel informatie uit besloten Facebookgroepen krijg. Proef eerst even aan de sfeer in de groep voordat je jezelf aansluit bij een netwerkgroep. Ken je al mensen in de groep? Informeer dan bij hun. Pas alleen op dat je straks niet de hele dag in een Facebookgroep zit 😉

 

Tip 4: Volg experts via YouTube

Volg nationale en internationale experts in jouw vakgebied via YouTube.
Zij zijn zich bewust dat YouTube goed voor hun YouTubevindbaarheid is en delen daar waardevolle informatie. Daarnaast hebben andere mensen andere inzichten, sta open voor nieuwe ideeën. Laat je meenemen in andermans reizen en raak geïnspireerd. Omdat video een visueel medium is, werkt deze bron van informatie voor sommige mensen beter. Schrijf mee en durf vragen te stellen via een reactie aan de YouTuber, dat vinden ze alleen maar leuk.

 

Tip 5: Pinterest en Instagram

Afbeeldingen worden nogal eens onderschat tijdens het zelf schrijven van waardevolle content. Via Pinterest kan je eenvoudig afbeeldingen Pinnen voor je eigen bord. Vergeet niet dat er vaak waardevolle informatie op de afbeeldingen en Infographics staat. Noteer dit en neem het mee in je blogartikel (uiteraard met bronvermelding).

 

Tip 6: Videochatten via Google+ of Periscope

Google+ heeft de functie Google Hangouts waarmee je met meerdere collega’s kunt video chatten. Start een discussie met concullega’s of start een live

periscope rachella martina chat met klanten via Periscope. Deel jullie video vervolgens op YouTube. Je kunt via Google+ een hogere positie krijgen in Google en betere lokale vindbaarheid. Mits je de juiste keywords in je titel gebruikt. Hoezo geen waardevolle content?

 

Tip 7: Volgen van webinars oftewel online seminar

De meeste experts hebben wekelijks dan wel maandelijks een gratis webinar die zij geven. Middels een live webinar heb je direct contact met de host. Er is veel mogelijkheid tot interactie doordat je direct vragen kunt stellen, mee kan discussiëren of zelfs aan het woord komt. Daarnaast nemen veel hosts hun webinar op, zodat je deze achteraf terug kunt kijken en dus nog meer informatie tot je kan nemen.

 

 

Als je tevreden bent over de tips die ik je heb gegeven dan zou ik het fijn vinden als je deze zou delen met je netwerk.
Heb jij ook moeite om waardevolle content voor je blog te vinden? Neem contact met me op via rachella@rachellamartina.nl 
 en ik help je graag verder!

Rachella-Martina-blogcoach-logo

Rachella

Leuk schrijven is interessant, maar interessant schrijven is nog leuker. Als blogcoach help ik je om interessant te schrijven.

More Posts