5 redenen waarom je niet moet gaan bloggen (wink-wink)

5 redenen waarom je niet moet gaan bloggen

5 redenen waarom je niet moet gaan bloggen (wink-wink)

geschreven door Rachella in de categorie Blogtips

Vroeger had niet iedere ondernemer een website. Er waren een paar daredevils die toch stiekem een website hadden gebouwd (of hadden laten maken). Het gros van de ondernemers keek braaf toe hoe andere ondernemers online een groei doormaakten en in geloofwaardigheid stegen bij hun klanten. Zo zagen ondernemers met bezit van een website hun omzet verdubbelen, verdrievoudigen of zelfs wel verviervoudigen. Ook zagen ze dat ondernemers in bezit van een website heel handig waren om nog meer verdienmodellen toe te voegen aan hun onderneming, zodat ze nog meer verdienden.


Niet lang daarna stonden ondernemers weer voor een spannende uitdaging, namelijk online marketing. Wederom waren er een paar daredevils die SEA (Search Enginge Optimazation) en SEO (zoekmachine optimalisatie) gingen inzetten voor hun website. Wat een mooie tijd voor de koplopers. Ze investeerden € 1,- in betaalde advertenties en ze kregen er € 2,- voor terug. Ze maakten hun website zoekmachine vriendelijk, gebruikten handige foefjes en ze stonden bovenaan in Google. Wow, gewoon helemaal bovenaan op de eerste pagina! Wie wilt dat nou niet?


Maar goed, niet iedere ondernemer is een daredevil. Het gros wacht rustig af wat er bij de andere ondernemers gebeurt alvorens ze zelf de stap durven te nemen. Voor al deze ik-weet-niet-of-het-voor-mij-is-ondernemers heb ik 5 redenen opgeschreven waarom jouw bedrijf geen blog nodig heeft.


Reden 1: Vertrouwen

reden 1 vertrouwen
Tegenwoordig is het als ondernemer een must om een website te hebben. Je bent eigenlijk geen daredevil als je op een netwerkbijeenkomst zegt dat je geen website hebt. De kans is groot dat veel ondernemers je gek aankijken. Zij weten iets wat jij nog niet weet, namelijk dat het hebben van een website onmisbaar is in je onderneming. Het levert namelijk geld op.


Reden 2: Jaja, ik leef nog…

reden 2 ik leef nog

Een tijd van het wereldwijde web verdwijnen kan mensen zeer ongerust maken. Ze vragen zich af of alles nog goed met je gaat of dat alles lekker loopt met je onderneming. Regelmatig laten zien dat je er bent laat zien dat je nog springlevend bent. Niemand wilt naar een website die op sterven na dood is. Wat bedoel ik hiermee? Een website waarvan de laatste update uit het tijdperk van de cassettebandjes is geweest, kan verschillende vragen opwekken. Daarnaast laat je zien dat je onderneming niet meegaat met nieuwe technologieën.


Reden 3: Je laat graag geld liggen

reden 3 je laat graag geld liggen

Hoe vervelend zou het zijn als potentiële klanten naar jou toekomen in plaats van dat jij op zoek gaat naar hen. De zaken gaan goed en extra klanten is alleen maar extra werk. Nee, laat die klanten maar naar iemand gaan die het écht nodig heeft.


Reden 4: Je wilt niet weten wat er bij je klanten speelt

reden 4 je wilt niet weten wat er bij je klanten speelt

Voor de ondernemers die in loondienst hebben gezeten, je kent vast het gevoel dat je het ergens niet mee eens was maar het toch moest doen. Het was tenslotte je werk. Wellicht moest je een plan uitvoeren terwijl je onderbuik gevoel zei: dit gaat niet werken meneer Jansen, niemand die hier op zit te wachten. Gelukkig heb je geen blog om navraag te doen of je klanten zitten te wachten op je plan. En gelukkig heb je geen meneer Jansen in dienst.


Reden 5: Je wacht liever rustig af

reden 5 Je wacht liever rustig af


In het begin van het blogartikel had ik het over de daredevils van vroeger, maar als jij geen daredevil bent dan adviseer ik je om geen blog te starten. Kijk eerst hoe andere ondernemers online een experstatus opbouwen, hun omzet verdubbelen, verdriedubbelen en besluit dan of je de stap wilt maken.


Zit er toch een daredevil in je verstopt die wilt gaat starten met bloggen? Of wil jij meer succes uit je zakelijke blog halen? Boek dan vandaag een 1 op 1 sessie. We gaan dan samen hard aan de slag met je blog, zodat jij omzet gaat genereren uit je blog.


Aanmelden kan via: http://rachellamartina.nl/werken-met-mij/


Rachella-Martina-blogcoach-logo

Rachella

Leuk schrijven is interessant, maar interessant schrijven is nog leuker. Als blogcoach help ik je om interessant te schrijven.

More Posts