5 periscope tips|Rachella, live op Periscope

5 periscope tips rachella live op periscope

5 periscope tips|Rachella, live op Periscope

geschreven door Rachella in de categorie Blogtips

Heb jij al gehoord wat Periscope is? Of denk jij nu: ” Nee, niet weer een nieuwe tool op de markt”. Geen paniek. In dit blogartikel ga ik je vertellen wat Periscope is, deel ik mijn ervaring en geef ik je 5 tips zodat jij straks de beste vriendjes met Periscope bent.

 

Wat is Periscope

Periscope is een gratis live stream app, waarmee je live via je mobiel een video kunt uitzenden. Je kunt het vergelijken met een live Skype call of een Facetime sessie, maar nu heeft de hele wereld de mogelijkheid om met je mee te kijken en te reageren. De aanwezigen hebben de mogelijkheid om via de chat een reactie achter te laten. Je kan een Periscope sessie (een video broadcast) overal vanuit de wereld opstarten. Eigenlijk kan je Periscope zien als je eigen online mobiele televisiekanaal. Periscope is je cameraman en jij bent de presentator, de regisseur én de producent. Hoe leuk is dat?

Hoe werkt periscope

Hoe werkt Periscope

Stap 1: Download de Periscope app via je Iphone of Android app store.
Stap 2: Periscope is gekoppeld aan Twitter, dus als je nog geen Twitter account hebt, maak deze dan eerst aan.
Stap 3: Informeer je Twitter volgers dat je live op Periscope bent.
Stap 4: Start een uitzending (vergeet niet om duidelijk aan te geven waar je Periscope-uitzending over gaat).
Stap 5: Vraag aan de deelnemers of ze je hartjes willen geven. Een hartje kan je zien als een vind-ik-leuk. De deelnemers geven hartjes wanneer ze op je scherm klikken.

 

Voordeel Periscope

Als blogcoach vind ik dat Periscope verschillende voordelen kan hebben voor je blog én onderneming. Ik heb mijn top 3 voordelen voor je op een rijtje gezet:

 

1) Je kan live contact maken met jouw ideale lezers en direct op hun vragen reageren. Dit zorgt ervoor dat jij een persoonlijke band met hen op kunt bouwen.
2) Je kan laten zien wat voor kennis je in huis hebt, waardoor je je expertstatus kunt verhogen.
3) Je kan je lezers een kijkje achter de schermen geven. Wie houdt daar nou niet van? Stiekem gluren bij de buren 🙂

 

Mijn ervaring met Periscope

Ik heb vorige week mijn allereerste Periscopesessie gedaan en ik moet toegeven dat ik het best eng vond. Wat nou als de hele sessie de camera ondersteboven zou staan? Wat nou als er niemand komt opdagen? Wat als ik een grote tandpastavlek op mijn truitje heb zitten? Er zijn tientallen redenen waarom je nog niet zou starten met Periscope. Als je bang bent om te starten met Periscope dan wil ik toch een geheimpje met je delen. Probeer het gewoon en geef je zelf minimaal 3 keer de kans. Ik heb het ook gedaan en ik leef ook nog 🙂

Rachella Martina op Periscope

 

Al met al was ik zeer tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van de tool. Ik had direct contact met de aanwezigen en ze hebben mij meer dan 1100 hartjes gegeven, whoohoo. De deelnemers stelden verschillende vragen en ik kon deze direct beantwoorden. Het gemak van de tool en de live interactie heeft ervoor gezorgd dat ik de Periscopekriebels heb gekregen. En ik ga het zeker vaker gebruiken.

 

5 Periscope tips die je moet weten

 

Tip 1: Zorg voor een pakkende titel

Op basis van je koptitel besluiten mensen of ze wel of niet naar je Periscope uitzending gaan kijken. Wees duidelijk wat ze kunnen verwachten en voeg symbooltjes toe om nog meer op te vallen.

 

Tip 2: Zoom in op een leuk beginscherm

Neem bijvoorbeeld een schreenshot van een Powerpoint slide waar je meer info deelt over de Periscope. Of neem een shot (van jezelf) op de locatie waar je gaat Periscopen. Let op: het kan even  duren voordat Periscope een afbeelding heeft gemaakt. Neem hier rustig de tijd voor, want het zou zonde zijn als je met je ogen dicht op je beginscherm staat.

 

Tip 3: Zorg dat je netwerk op de hoogte is

Via Periscope kan je heel gemakkelijk aan je Twitter en Facebook volgers kenbaar maken dat je op Periscope bent, maar je kunt het niet vaak genoeg zeggen. Deel het met iedereen.

 

Tip 4: Vraag aan je kijkers of ze de Periscope na afloop met hun netwerk willen delen.

Zijn je kijkers tevreden? Schroom dan niet om te vragen of ze de Periscope ook met hun netwerk willen delen. Het voelt in het begin misschien een beetje raar in het begin, maar als je het niet vraagt dan weten mensen het ook niet.

 

Tip 5: Leer om te multitasken

Terwijl je bezig bent met een Periscope uitzending worden er verschillende vragen gesteld. Het is fijn als je je mobiel op een statief kan plaatsen, zodat je je kunt focussen op het scherm. Het kan ook handig zijn om nogmaals in te loggen met een tablet, zodat je alle vragen groter in beeld ziet.

 

Rachella Martina live op Periscope

Voeg me toe via Twitter @rachellamartina en blijf op de hoogte wanneer het volgende #blog-ID spreek uur is via Periscope.

 

Ben jij al actief op Periscope en wie is jouw favoriete Periscoper? Laat het me hieronder weten via een reactie.

Rachella-Martina-blogcoach-logo

Rachella

Leuk schrijven is interessant, maar interessant schrijven is nog leuker. Als blogcoach help ik je om interessant te schrijven.

More Posts