Warning: Declaration of qode_type1_walker_nav_menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/vanana1q/public_html/rachellamartina.nl/wp-content/themes/lounge/includes/qode-menu.php on line 3

Warning: Declaration of qode_type3_walker_nav_menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home2/vanana1q/public_html/rachellamartina.nl/wp-content/themes/lounge/includes/qode-menu.php on line 206
Rachella Martina | 5 interessante LinkedIn groepen voor ondernemers

5 interessante LinkedIn groepen voor ondernemers

5 interessante linkeding groepen voor ondernemers

5 interessante LinkedIn groepen voor ondernemers

geschreven door Rachella in de categorie Blogtips

Vorige week heb ik een blogartikel geschreven met: ‘waar kan je op Facebook je blogartikel posten‘. Op dit artikel heb ik veel persoonlijke reacties ontvangen waarbij lezers aangaven dat ze het een waardevol artikel vonden. Ik was niet alleen enthousiast over de leuke reacties, maar ook over een tip die ik van een oplettende lezer heb ontvangen.


Aangezien ik altijd preek dat je als zakelijke blogger niet voor jezelf schrijft, maar voor je ideale lezer, kon ik mijn paradepaardje niet in de steek laten. De tip kwam met stip op nummer 1 op mijn to-do-lijst. Ik ben direct aan de slag gegaan en heb mijn top 5 LinkedIn groepen waar je jouw blogartikel kunt delen op een rijtje gezet. Voordat ik dit met je ga delen wil ik je nog wel de (spel)regels van LinkedIn vertellen.


(Spel)regels LinkedIn

In tegenstelling tot Facebook is LinkedIn een zakelijk platform. Met alleen het delen van je link in een LinkedIn groep kom je er niet. Nee, op LinkedIn moet je net als in de echte ondernemerswereld netwerken en mensen leren kennen. Trek je mooiste blousje aan, poets je schoenen en laat een verpletterende indruk achter. Met andere woorden: schrijf een goed blogartikel, geef het een mooie vormgeving en deel je blogartikel met een korte introductie.


Ook op LinkedIn heeft iedere groep zijn eigen regels dus lees deze s.v.p. goed door alvorens je een blogartikel plaatst. De meeste groepen verwachten ook een duidelijke call to action (actie om over te gaan tot…). Hiermee bedoel ik dat het ‘droppen’ van je link niet wordt gewaardeerd, maar het starten van een interessante discussie wel.


Maar goed, in welke groepen kan jij nou je blogartikel delen? Ik ga het je zo vertellen, maar eerst….


Expertstatus vs. ideale lezer

Wat is je doelstelling tijdens het delen van je blogartikel? Wil jij een expertstatus bereiken of wil je juist meer ideale klanten aantrekken? Als je een expertstatus wilt bereiken, plaats dan op LinkedIn je blogartikel in de groep waar andere experts zitten. Wil jij meer ideale lezers? Deel dan je artikel daar waar je ideale lezers zitten. Logisch toch? Op papier ziet het er makkelijk uit, maar in praktijk kan dit wel misgaan. Voor wie heb je namelijk het blogartikel geschreven? Voor de expert of de ideale lezer?


Voorbeeld: Als vrouw lees ik graag over kleding en kan ik wellicht je ideale lezer zijn, maar als expert uit de kledingbranche wil ik misschien meer over wetswijzigingen in de kledingsbranche lezen.


5 LinkedIn groepen waar je een blogartikel kunt delen

Zo nu genoeg over de regels. Waar kan jij je blogartikelen op LinkedIn delen? Ik heb een lijst voor je samengesteld van groepen waar ik gebruik van maak. Wees vrij om in een reactie hieronder de groepen aan te vullen, zodat iedereen up-to-date is.

 

Groep 1: Vrouwelijke ondernemers en zakenvrouwen

 

Logo vrouwelijke ondernemers en zakenvrouwen

Groep 2: Vrouwen- ondernemen.nl

 

Logo vrouwen-ondernemen.nl v1

Groep 3: Platfrom zelfstandige ondernemers (PZO-ZZP)

 

Logo Platform zelfstandige ondernemers v1

Groep 4: Haar eigen zaak!

 

Logo haar eigen zaak v1

Groep 5: Drukke Dames

 

Logo Drukke Dames

Wat is jouw favoriete LinkedIn groep waarin jij jouw zakelijke blogartikel deelt? Laat het mij en andere ondernemers weten via een reactie hieronder.

 

Rachella-Martina-blogcoach-logo

Rachella

Leuk schrijven is interessant, maar interessant schrijven is nog leuker. Als blogcoach help ik je om interessant te schrijven.

More Posts